BootPack kartta 400pxRandonnée tai Ski Touring on voimakkaasti suosiotaan kasvattava vuoriurheilun muoto euroopassa ja pohjois-Amerikassa. Lajissa noustaan vuorelle lihasvoimalla hiihtäen. Pidon takaavat nousukarvat suksien pohjassa. Jyrkemmillä osuuksilla suksia kannetaan. Tätä vaihetta kutsutaan termillä “Boot Pack”. Nousun jälkeen seuraa lasku maaliin tai pidemmissä kilpailuissa uusi nousu. Ruotsissa pitkät perinteet omaava Kebnekaise Classic on esimerkki pidemmästä kilpailusta, jossa vertikaalinousua tulee useita kilometrejä ja kilpailu sisältää yöpymisen lumiluolassa. Suuntaus on varusteiden osalta keveyteen, mutta turvallisuusnäkökohdat asettavat tässä rajoituksia, kun lasku saattaa olla haastava ja vuoriston sää- ja lumivyöryriskit on huomioitava. Vapaalaskun ja muidenkin vuoriurheilun muotojen erittäin suuri suosio on luonut sosiaalisen tilauksen Ski Touring -tapahtumien järjestämiselle myös Suomessa. Korkeiden vuorten puuttuessa kilpailumuotoa on sovellettava, eikä nousukarvoilla suoritettavaa pitkää osuutta ole mielekästä järjestää.

Ajankohta
Kilpailu käydään 30.3.2019 alkaen kello 12.00. Kilpalutoimisto aukeaa kilpilupäivänä klo 10.00.

Kilpailutoimisto aukeaa lauantaina klo 10.00 ja se sijaitsee vuokraamossa. Kilpailijoiden tulee lunastaa lähtönumeronsa (liivi)i klo 11.15 mennessä kilpailutoimistosta ja maksaa osallistumismaksu 20€. Käteismaksu.

Kilpailijakokous pidetään kilpailutoimiston läheisyydessä klo 11.30. Kokouksessa käydään läpi lopullinen rata ja sen merkinnät. Lähtölaukaus klo 12.00.

Rata merkitään sääolot huomioiden mm. siten, että missään vaiheessa mutaa/hiekkaa ei tartu kilpailijoiden jalkoihin ja leviä siteisiin/rinteisiin. Kilpailijoiden tulee osaltaan huolehtia, että eivät levitä mutaa tms likaa lumelle.

Rata kiertää vastapäivään ja ratamerkinnät sijoitetaan pääsääntöisesti siten että kilpailijat jättävät ne vasemmalle puolelleen. Laskussa saattaa olla portteja, jotka on otettava. Vaihtoalueiden rajat merkitään ja laskeminen nousualueella on kielletty.

Huomatkaa, että kilpailu ratkaistaan nousuissa ja turhaa riskinottoa laskuissa tulee välttää.